Book Resumé: Hvad er kejseren iført?

Denne artikel er baseret på følgende bog:

Hvad er kejseren iført?

Sandhed-Telling i forretningsforbindelser

Butterworth-Heinneman

ISBN 0-7506-9872-1

217 sider

Denne bog er inspireret af den populære eventyr “Kejserens nye klæder”. Det indeholder historier om almindelige personer på arbejdspladsen, der er i knibe konfrontere de usandsynlige fordele ved “bedrag” og styring af risici og farer “sandhed-telling”.

Desværre, “sandhed-telling” er med rette opfattes for at være vanskeligt, risikabel og ulønsomt. Oftere end ikke, vil andre forsøge at omstøde din sandhed med hvad de tror er rigtigt snarere end oplev den sande natur af problemet.

Tag tilfældet med Rita. Hun prøvede at fortælle sandheden til sin manager, Lissa, men han nægtede at lytte. Hendes forudsigelser var korrekte, men det var først efter skandalen brød ud i medierne at Lissa indså det. Klart, Ritas sandhed blev ignoreret.

Robert, var imidlertid tilbageholdende med at acceptere, at hans butikschef stjæle forsyninger fra forretningsstedet Renseri. Robert tabt penge i en butik, der syntes at gøre meget gode business simpelthen fordi han ikke ville hellere vide, hvad sandheden er.

Sandhed-telling er blevet mere risikabelt og vanskeligt at nogle af tegnene i bogen. Dybest set, de havde hårdt gange fortælle sandheden når:

Sandheden er dårlige nyheder

sandheder kolliderer — det vil sige, hvornår din sandhed bliver fabrikeret undervejs

du ville være lykkeligere, hvis du ved, hvad sandheden er

du er ikke sikker på, om din sandhed er virkelig sandt

din integritet er ofret

Det giver bedre mening ikke at fortælle sandheden

De ægte historier af Rita, Robert og de andre tegn i bogen beviste den rentable side af sandhed-telling. I det lange løb er det blevet klart, at sandhed-telling er altid mere fordelagtig end “bedrag”. For at praktisere dygtighed følgende anbefales:

Undersøge antagelser. Med frygt for, at sin position ved at konfrontere manager, besluttede Kathleen at nøje undersøge sin udtalelse, at hendes chef opfører sig uhensigtsmæssigt på møder de deltog. Til sidst, gik det op for hende at hendes mål er forskellige fra hans.

Ved dig selv først. Irwin, en telekommunikation executive, var ikke klar over sin alkoholproblemer. Det tog nær katastrofe, før han indså dette. Ser tilbage, identificeret Irwin hændelsen som et stort vendepunkt i sit liv og karriere.

Brug din Intuition til at Guide dig. Elizabeth forstod sjældent grunden til gråd på møder. Når holdet undersøgt situationen mere omhyggeligt, opdagede de, at Elizabeths intuition var advarsel dem da noget subtil var galt med nogle påtænkte handling.

Sandheden vil sætte dig fri, men først det kan gøre dig gal. Pete’s team konfronterede ham på hans ineffektive ledelsesstil. Det var svært at høre negativ feedback, men da han lyttede og reagerede, gruppemedlemmernes fjendskab ændret til tilbyder hjælp og støtte.

Få de oplysninger du har brug for uden at være godtroende eller Paranoid.

Stille spørgsmål med ynde og dygtighed.

Fortæl din sandhed med medfølelse for dig selv og andre. Valerie kæmpet med sig selv om, hvordan at oplyse sin klient at hun formodede, han var ved hjælp af narkotika. Som hun forberedt ham til jobsamtaler, begyndte hun at tænke, at andre interviewere måske vil bemærke den subtile symptomer og manerer, hun havde observeret i ham. Hun undersøgte omhyggeligt sin egen indre samtale og sin frygt for fremmedgørende sin klient. Hendes engagement i hendes egen integritet hjalp hende med at finde en passende måde at tage risikoen for nødvendigt samtidig fortsat støtte til sin klient.

“Hvad jeg føler som at sige” processen. Personalemøder var ved at være spild af tid i Monicas realkreditlån banking office. Medarbejdere ville komme sent, gå tidligt og næsten ikke foregive at deltage. At indføre en enkel øvelse i starten af hver ugentlige møde tilladt alle gradvist lære at arbejde mere effektivt sammen.

Er noget skummel foregår? Alle på mødet var frustreret. Folk var gentage deres point flere gange, men de var ikke at nå enhver opløsning. En enkel sag, der burde have taget fem minutter havde været diskuteret i en time. Efter en kort fordybning rejste Barry et nyt problem, som angår alle. Når diskussionen om det nye emne var afsluttet, de gik tilbage til at overveje det oprindelige problem, og de nåede til enighed om en løsning næsten øjeblikkeligt.

Ved hjælp af aftaler til at skabe dialog i stedet for konflikten. Det er vigtigt for enhver sandheden teller til at indse, at din sandhed er ikke sandheden, og er heller ikke nogen andens. Undersøger forskellige perspektiver på sandheden i stedet for at skændes kan om, hvilke er korrekt bedst opnås i et sikkert miljø. En lang række organisationer bruger en stadigt skiftende sæt af aftaler til at oprette og vedligeholde en kontekst, hvor sandhed-telling kan forekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.