Tips til en god nats søvn

Din natlige rutine begynder, før dit hoved rammer puden. Hvis du arbejder i løbet af dagen, vil din søvn blive forstyrret af alt, hvad der sker efter kl. 16.00. Prøv at undgå at drikke kaffe eller te efter arbejde, fordi de indeholder koffein, som forbliver i dit system i op til seks timer. Hvis du skal drikke te, kan du overveje at skifte til urtete, som ikke har koffein. Men drik det ikke efter kl. 22.00, fordi det vil holde dig vågen og nervøs i de næste seks timer. Indstil også en skæringstid for arbejdsmails eller telefonopkald.

En god soverutine starter med et køligt soveværelse. Et køligt rum simulerer den lavere kropstemperatur, du oplever, når du sover. Det sidste, du vil gøre, er at blive vækket midt om natten for at bruge toilettet. Du bør også undgå skærme i soveværelset. Hvis du skal bruge computeren(tag et kig på denne hjemmeside), er det bedre at slukke for den et par timer før sengetid. Et stille rum er et godt sted at journalisere.

Et andet tip til en god søvn er et køligt, mørkt, stille rum. Kunstigt lys kan narre din hjerne til at tro, at det er dagtimerne, hvilket gør det svært at sove. Prøv at holde dit soveværelse mørkt og stille, eller invester i mørklægningsgardiner og en øjenmaske. Støj kan også være distraherende. Brug ørepropper til at blokere distraherende lyde før sengetid, eller installer lydisolerende materialer i dit hjem. Hvis du ikke kan fjerne støj helt, kan du prøve at afspille hvid støjmusik eller lytte til beroligende musik.

Børn har svært ved at adskille nat fra dag, så det skal du lære dem. I løbet af dagen skal du holde lys tændt og åbne vinduer. Om natten skal du tænde lysene lavt. Gør tingene langsommere og undgå handlinger, der kan stimulere dem. Hvis du bemærker, at din baby er træt, skal du lægge dem tilbage i deres krybbe. Dette vil hjælpe dem med at forbinde sengetid med gode følelser og en følelse af kontrol. Så start din natrutine med disse tips og se dit barn falde i søvn fredeligt.

Konsistens er også nøglen til en god søvnrutine. Det er vigtigt at få 7 til 9 timers søvn hver nat. Yngre børn og voksne har ikke de samme behov, så sørg for at respektere disse grænser. Ud over at sove regelmæssigt, bør du også begrænse mængden af lur i dagtimerne. For at få en hel nats søvn, prøv at indstille en streng sengetid og vågne tid til den næste dag.

En søvnrutine hjælper børn med at fungere bedre i skolen. Når børn falder i søvn og forbliver i søvn, er de mere tilbøjelige til at forblive i søvn og vågne op forfriskede. At have en pålidelig, konsekvent sengetid rutine vil også hjælpe børn med at lykkes i skolen og andre områder af livet. Så gør det til en rutine og hold dig til det! God nats søvn er afgørende for dit barns helbred. Når dit barn vænner sig til en rutine, vil han eller hun være mere tilbøjelig til at fortsætte med at følge den i fremtiden.