Efter juli 8, betale dette beløb…

Du har uden tvivl gå gennem dette, også. Et par gange om måneden du samle regningerne forfalder og skrive checks eller betale dem online.
Da jeg gjorde nogle bill betalinger for nylig, bemærket jeg taktik én firmaet bruger til at få sine kunder til at betale senest på forfaldsdatoen. Det var meget enkel: “Hvis du betaler med denne dato, betale dette beløb. Hvis du betaler efter denne dato, betal denne.”
Nu, dette var en lille regningen så straffen for at betale ud over den frist, der var bare et spørgsmål om et par skillinger, men stadig, jeg fik punktet.
Mens andre virksomheder kunne liste den sent afgift procentuelt, vedtaget denne ene klogt i kroner og øre tilgang.
Vi ser her en sag, hvor en virksomhed krydser den undertiden kritiske kløft mellem abstrakt og konkret. Liste en procentdel gebyr viser straffen abstrakt. Notering det i kroner og øre viser sanktionen konkret.
Jeg ved ikke om dig, men jeg er sikkert mere følsomme til kroner og øre end til en procentsats, hvis jeg sent gør min betaling. Hvad med dig: vil du føle sig mere motiverede til at betale til tiden, hvis det koster $1.17 eller hvis det koster 2,5% pr. måned?
Som kommunikatører, bør vi fortsat være opmærksomme på forskellene mellem abstrakt og konkret. Det er nogle gange en subtil forskel, men en kritisk.
Her er et par anvendelser af disse forskelle:
Når du giver instruktioner, forsøge at arbejde på den konkrete side af abstrakt-konkret kontinuum. For eksempel, hvis du spørger en underordnede til at udføre en opgave, så give detaljer og detaljerne. I mange tilfælde, dette kan sammenfattes med fire af de fem Ws: hvem, hvad, hvor og hvornår, samt hvordan (vi får den femte W i et øjeblik).
Eller hvis du sælger, har til formål at være mere konkret end abstrakt. For eksempel, har jeg skrevet kort annoncer til min bog om nyhedsbreve. I skriver dem, har jeg fundet at “Kommunikere for resultater” ikke er nok i sig selv – jeg nødt til at præcisere hvad disse resultater kunne være (f.eks. mere salg, større arbejdsfastholdelse, og bedre medlemskab fornyelse nøgletal).
På den anden side, hvis du ønsker at give kontekst, kan du finde det mere produktivt at bevæge sig mere mod abstrakte slutningen af abstrakt-konkret kontinuum. For eksempel, hvis du forsøger at forklare en ny strategisk retning for din organisation, kan du henvise til konceptuelle spørgsmål som positionering og konkurrencemæssig fordel. Dette, vil du finde, er hvor hvorfor? –den femte W–passer ret fint.
I en salgssituation, kan du få en udsigt til at forestille sig en ny og bedre fremtid. I så fald også, vil du understrege abstrakt, snarere end betonen. For eksempel, hvis du sælger en pensionsfond, ønsker du sandsynligvis understrege ideen om at bruge mere tid på tropiske øer eller med familien, snarere end at gå i aktuarmæssige detaljer.
Endelig, Husk at abstrakt og beton repræsenterer to ender af et kontinuum, og du kan vælge ethvert punkt mellem dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.